voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
Lenen

Afsluiten van een lening

Indien je een dringend tekort hebt aan geld, dan kan een lening uitkomst bieden. Dan is is in dergelijke situaties snel geld lenen vaak wel een noodzaak. Het afsluiten van een lening hoeft doorgaans niet al te lang te duren.

Hoe snel heb je geld nodig?

Dit is een belangrijke vraag bij het afsluiten van een lening. Kan je nog een week of maximaal 2 weken wachten op het geld van een lening, dan kan je even de tijd nemen om op zoek te gaan naar de lening met gunstigste voorwaarden.

Heb je eigenlijk vandaag nog geld nodig, omdat bijvoorbeeld de rekening van de energiemaatschappij hoog is uitgevallen door de hogere dan verwachte energieprijzen, dan kan je een flitskrediet overwegen om zo snel de rekening te betalen.

Bestudeer de voorwaarden voor het aanvragen van een lening

Je kunt er zelf voor zorgen dat een lening snel wordt goedgekeurd. Het is van belang om hiervoor op de website van de kredietverstrekker waar je de lening wilt afsluiten goed de voorwaarden te bekijken. En dan dien jezelf te evalueren of je aan deze voorwaarden voldoet. En doe dit dan realistisch en denk niet; dat komt wel goed.

Een afgekeurde aanvraag betekent vertraging

Ga je een lening aanvragen maar wordt deze niet verstrekt omdat je niet aan de voorwaarden voldoet, dan verlies je direct veel tijd. Er gaat al snel een aantal dagen overheen voordat je terugkoppeling krijgt. En is deze negatief, dan begin je weer van vooraf aan. De snelheid van het afsluiten van een lening afsluiten heb je grotendeels zelf in de hand.

Zo dien je te kijken naar de voorwaarden wat betreft een dienstbetrekking, het inkomen wat je nodig hebt om in aanmerking te komen en rol van andere financiële verplichtingen. 

Denk hier niet dat je bepaalde financiële verplichtingen wel kan verzwijgen, want zo werkt dat niet in de praktijk. Door de aanwezigheid van het BKR hebben banken en kredietverstrekkers namelijk een volledig inzicht in jouw financiële status.

Zorg direct voor de juiste documenten

Heb je van tevoren de voorwaarden goed bestudeerd en weet je zeker dat je hier aan voldoet, dan kan je beginnen met de aanvraag voor een lening. Een lening afsluiten gaat niet zonder een aantal documenten die je dient aan te leveren.

Snel geld lenen kan je dan ook realiseren door direct alle gevraagde documenten correct aan te leveren. Dat bespaart je ook weer tijd. Want ontbreekt er iets, dan dien je dit alsnog aan te leveren hetgeen het proces van aanvragen weer vertraagd.

Kom je niet in aanmerking voor een persoonlijke lening?

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening of doorlopend krediet, dan zou je nog een minilening kunnen overwegen. 

Deze minilening wordt zonder voorwaarden verstrekt. Dat wil zeggen, je dient wel een garantstelling te regelen maar er zijn geen voorwaarden wat betreft een inkomenseis of een BKR status. Snel geld lenen via een minilening zal ook altijd wel lukken.

Ook ondernemers die net zijn begonnen en daardoor nog geen jaarcijfers kunnen overleggen komen in aanmerking voor een minilening. Rondkomen als kleine ondernemer is niet altijd even eenvoudig, waardoor deze ondernemers ook regelmatig aanspraak doen op een lening.

De te betalen rente bij een lening

Het nadeel is wel dat je dan een hoge rente gaat betalen bij een flitskrediet. In onze opinie is het dan ook verstandig om eerst te bekijken of je in aanmerking komt voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. 

De aanvraag zal wel iets langer duren maar de kosten zijn aanzienlijk lager.

De periode tot uitbetaling overbruggen

Kan je echt geen week wachten op het geld van een lening, dan zou je kunnen overwegen om de periode te overbruggen via een minilening. 

Maar je zou natuurlijk ook op zoek kunnen gaan naar iemand in jouw vrienden of kennissenkring die jou een klein bedrag kan lenen, om zodoende de periode tot de uitbetaling van het doorlopende krediet of persoonlijke lening te overbruggen.

Waarom heb je een lening nodig?

Persoonlijk zijn wij van mening dat je jezelf deze vraag altijd zou moeten stellen. Hoe komt het nu dat je een lening nodig hebt. Geef je teveel geld uit of zijn jouw inkomsten niet hoog genoeg.

Als je dat inzicht hebt, dan kan je gaan kijken of je bijvoorbeeld kan besparen op de vaste lasten. Of eventueel een gratis bankrekening openen om zodoende te besparen op de maandelijkse kosten van de bank.

Maar je kan ook proberen om meer te gaan verdienen. Je kan je in jouw vrije tijd bijvoorbeeld extra geld verdienen. Hiervoor kan je jezelf gaan toeleggen op affiliate marketing. In plaats van rondsurfen op het internet of tv kijken kan je deze uren ook investeren om een extra inkomen op te bouwen. Dit is eenvoudiger dan dat je zou denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *