voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
nieuws

BTW verhoging

BTW verhoging

Er gaat een btw verhoging plaatsvinden zoals u waarschijnlijk wel al gehoord heeft. Per 1 januari 2019 voor veel producten de btw weer omhoog.

Een verhoging van 6% naar 9%, dus maar liefst 50% omhoog.

En of dat nog niet genoeg is, vallen per 1 januari 2018 ook nog eens drogisterijproducten zoals tandpasta in hoge btw- categorie. Dus van 6% naar 21%.

BTW verhoging - wat gaat dat kosten?

Met name voor de drogisterij artikelen is dit een forse verhoging van 6% naar maar liefst 21%. De vraag is natuurlijk in hoeverre dit wordt doorberekend naar de consument. Zeker lijkt het echter dat dit voor een groot gedeelte het geval zal zijn.

Winkelen over de grens

Voor mensen in de grensregio met Duitsland wordt het nu nog aantrekkelijker om deze producten in Duitsland te gaan kopen.

Veelal zijn deze producten al een fors stuk goedkoper in Duitsland maar nu helemaal. De mensen die hiervoor naar Duitsland gaan kopen dan natuurlijk niet alleen de drogisterij producten in Duitsland.

Volgens voordeel vandaag zal zal een fors omzet verlies opleveren voor de detailhandel.

Wist u bijvoorbeeld dat u een fles coca-cola in de grote Duitse supermarkten voor nog geen 1€ kunt aanschaffen? En dat is maar 1 voorbeeld wat ik u direct kan geven. Zo zijn er talloze gigantische prijsverschillen.

Als u dan ook nog even tankt in Duitsland hebt u de benzinekosten al meer dan terug verdient.

Ook wordt het interessant wat dit voor de online verkopen gaat betekenen. Als u bij een Duitse webshop koopt betaald u Duitse BTW.

Er zijn genoeg webshops die ook gratis verzending naar Nederland aanbieden. De bestelling hoeft dan nog geen eens zo hoog te zijn. Dit kan wel eens heel interessant worden.

Misschien zou u eens met vrienden of buren moeten afspreken om eens in de zoveel tijd producten uit Duitse webshops te bestellen. Of om  in Duitsland boodschappen te gaan doen.

Ik ken genoeg mensen die niet eens zo dicht bij de grens wonen, maar toch naar Duitsland rijden om daar hun inkopen te doen. Bij groot inkopen kan dit ontzettend veel schelen.

Ook groenten en fruit duurder

Accijnzen op bijvoorbeeld tabak en alcohol worden stelselmatig verhoogd. Dit onder het mom dat het ongezonde producten zijn en het gebruik ontmoedigt moet worden.

Dit is in principe geen verkeerd uitgangspunt.

Maar waarom wordt nu dan wel de btw verhoogd op gezonde producten waaronder groenten en fruit?

Dit is meten met 2 maten. Zou het niet juist goed zijn om dit soort producten helemaal vrij te stellen van btw?

Het lijkt erop dat het stimuleren van een gezonde levensstijl alleen opgaat als er voor de overheid wat te verdienen valt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *