voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
Overig

Dplay premium

Dplay premium, inmiddels Discovery+ is een nieuwe streamingdienst. Naast Netflix, Videoland, Amazon Prime is er dus weer een nieuwe optie bij. 

Omdat Dplay premium de nieuwste aanbieder is op dit gebied en een plekje dient te vinden tussen het toch al grote aanbod, hebben zij besloten om hun streamingdienst vriendelijk te prijzen. Dat maakt deze website interessant.

Want als je er goed over nadenkt, dan is de huidige prijs van 3.99€ toch uitermate betaalbaar. Daar krijg je nog geen twee kopjes koffie voor op een terras. Een kopje koffie per twee weken minder op een terras, en je kan een abonnement op deze streamingdienst aanschaffen.

Een week gratis uitproberen

Zoals het hoort is het mogelijk om de dienst eerst uit te proberen alvorens je een abonnement afsluit. Je kunt het een week gratis uitproberen, alvorens een abonnement af te sluiten. 

Maar zelfs als je een abonnement afsluit, dan kan je deze per maand opzeggen. Je zit nergens voor langere tijd aan vast. 

Tenzij je direct kiest voor een jaarabonnement. In dat geval betaal je 39,99€ per jaar. Hiermee bespaar je 8€ op jaarbasis, maar geef je wel jouw flexibiliteit op.

hoe zit het met het aanbod van Dplay premium?

Het aanbod is afkomstig van:

  • Discovery
  • TLC
  • Investigation discovery
  • Animal Planet 
  • Discovery Science 
  • HGTV
  • Food Network 
  • MotorTrend
  • BBC nature

Je kunt dan ook met name real life series en documentaires terugvinden. Zaken zoals films en soaps zijn niet beschikbaar. Dit is dan ook direct het onderscheid met streamingdiensten zoals Netflix en Amazon.

Populaire series

De populairste series die je terug kunt vinden zijn bijvoorbeeld 90 days fiance, gold rush, Jaimie in the Vaes, fitness diaries en Heartbreak Island.

Daarbij vindt ik het persoonlijk wel zo, dat bepaalde series behoorlijk worden uitgemolken. Zo zijn er van de succesvolle 90 days fiance talloze spin offs.

Dplay premium aanbod

Actueel aanbod

Het aanbod is erg actueel. Series die in Amerika op tv zijn geweest, zijn ook snel beschikbaar via de streamingdienst. Er lijkt dus geen sprake te zijn van GEO blocking, hetgeen je bij Netflix wel ziet.

Hoe kan je dienst gebruiken?

Je kunt alle programma`s bekijken via de telefoon, tablet of PC. Het aantal beschikbare app`s voor smart tv`s is nog enigzins beperkt. Zo is er op dit moment nog geen app beschikbaar voor de LG tv`s. In dat geval ben je dus aangewezen op het gebruik van Google Chromecast of Apple Airplay.

Eigenlijk zou een app voor een populaire tv zoals LG niet mogen ontbreken. Een app voor Samsung is daarentegen wel beschikbaar.

Kan je offline kijken?

Offline kijken is  niet mogelijk. Je dient dus altijd een internetverbinding te hebben. Dit is een ander verbeterpunt. In onze opinie zouden ze het mogelijk moeten maken om content te downloaden en offline te bekijken. 

Dit is bijvoorbeeld handig als je in het vliegtuig zit, wat hopelijk binnenkort weer volop mogelijk is.

Dplay is nu Discovery+

Kort geleden heeft er een naamswijziging plaatsgevonden. Eigenlijk heet het nu Discovery+. Veel is er niet veranderd. 

De grootste verandering is dat de gratis versie waarmee je beperkt programma`s kon bekijken niet langer beschikbaar is. Dus eigenlijk is er alleen nog Dplay premium beschikbaar.

Onze conclusie

Het aanbod van Dplay premium laat zich niet vergelijken met een Netflix of Amazon Prime. Daarentegen bieden zij wel unieke content. Indien dit jouw smaak is, dan heb je voor 3.99€ erg veel kijkplezier. 

Je bespaart geld met Dplay Premium ten opzichte van Netflix, maar eigenlijk zijn deze streamingdiensten niet vergelijkbaar.

Op technisch gebied is het jammer dat het aantal apps voor smart tv`s nog enigzins beperkt is. Hierdoor ben je aangewezen op Google Chrome of Apple Airplay. Het is echter wel de verwachting dat hier op korte termijn toevoegingen komen met betrekking tot beschikbare apps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *