voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
Besparingen

Eenvoudig geld besparen op een bankrekening

Er zijn de afgelopen een aantal nieuwe online banken bijgekomen. Deze nieuwe online banken hebben de aanval ingezet op de traditionele banken zoals de ABN AMRO, ING, Rabobank en ga zo maar door. Deze ontwikkeling maakt eenvoudig geld besparen op de kosten van een bankrekening super eenvoudig.

Nieuwe concurrenten betekent lagere prijzen

Persoonlijk zijn wij altijd blij met dit soort ontwikkelingen. Nieuwe toetreders in welke branche dan ook zorgt voor meer concurrentie en daardoor voor lagere prijzen. Dit is ook het geval met de komst van deze online banken. Op deze manier kan je eenvoudig geld besparen zonder dat je er al teveel voor hoeft te doen, hetgeen we altijd naar opzoek zijn bij voordeel vandaag.

De maandelijkse kosten voor een bankrekening

Hetgeen je maandelijks dient te betalen voor het aanhouden van een bankrekening valt op zich nog wel mee. Dit is doorgaans minder dan 10€ per maand. 

Toch is het op zich vreemd dat je überhaupt voor het aanhouden van een bankrekening dient te betalen. Want met het openen van een bankrekening stel je de bank in staat het geld wat jij op jouw rekening hebt staan uit te lenen aan andere mensen en bedrijven. 

En hier verdienen zij ontzettend veel geld mee. Om dit te onderstrepen kan je eens kijken naar de jaarcijfers van de verschillende banken. De kredietcrisis ligt nog niet zo heel ver achter ons, maar toch zijn de winsten van de banken weer bijna op het niveau als van voor de kredietcrisis.

Eenvoudig veel geld besparen bij internationale overboekingen

De kosten van het aanhouden van een bankrekening vallen dus nog wel mee. Dit wordt een heel ander verhaal wanneer je geld gaat overmaken naar een bankrekening buiten de eurozone. 

En dan betaal je opeens torenhoge kosten. Dit is zeker het geval als het bedrag dat je overmaakt niet al te hoog is. In dat geval kunnen deze kosten wel oplopen tot 30% van het bedrag dat je overmaakt. En dat is eigenlijk absurd hoog.

Internationaal betalen via nieuwe online banken

Dit is dan ook het terrein waar banken zoals de N26 verandering in willen brengen. En niet alleen de N26 ook de Revolut bank speelt hierop in. 

Geld overboeken naar bijvoorbeeld een USD rekening in Amerika of een rekening in Canadese dollars in Canada is vele malen goedkoper via een N26 bank of Revolut dan dat je dit gewend bent bij de bank die je waarschijnlijk op dit moment gebruikt. Het is ook behoorlijk wat goedkoper en voordeliger dan bijvoorbeeld gebruik maken van Paypal.

Op deze manier houdt je eenvoudig meer geld over van jouw verdiende geld, wanneer je bijvoorbeeld remote werkt.

Een eenvoudige maar ingenieuze methode van internationaal betalen

De nieuwe banken maken bij internationale overboekingen gebruik van de diensten van Transferwise. Het bedrijf Transferwise heeft voor een revolutie gezorgd op het gebied van het internationale betalingsverkeer. En dit eigenlijk op een hele simpele manier. 

Door gebruik te maken van de diensten van Transferwise, al dan niet in combinatie met de N26 of Revolut bank, kan je eenvoudig geld besparen.

Zij handelen internationale betalingen op een simpele manier af. Door verschillende bankrekeningen in meer dan 80 landen aan te houden sturen zij geen geld de grenzen over. 

Wil je bijvoorbeeld in Dollars betalen, dan betaal je Transferwise gewoon in euro`s op hun euro bankrekening. Wat zij vervolgens doen is het omrekenen van dit euro bedrag in dollars en dan maken zij de overboeking vervolgens in dollars van hun dollarrekening in bijvoorbeeld Amerika. En dat tegen een zeer gunstige wisselkoers. 

Geen wisselkoersopslag

Er wordt bij een overboeking slechts een klein bedrag berekend aan transactiekosten. Daarnaast wordt er geen wisselkoersopslag in rekening gebracht zoals dit bij standaard banken wel het geval is. En dat is simpelweg eenvoudig geld besparen waar je eigenlijk niks voor hoeft te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *