voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl

Goedkoopste energieleverancier 2018

Goedkoopste energieleverancier 2018

Wie is de goedkoopste energieleverancier 2018? Kiezen voor de goedkoopste energie is een eenvoudige besparing. Je hoeft er weinig voor te doen, alleen de meterstanden door te geven en dan kan je direct gaan besparen.

Op onze website, voordeel vandaag, hebben we de prijzen van alle leverancier op een rijtje gezet. Of je nu kiest voor duurzame energie zoals groene stroom of voor traditionele stroom in onze energievergelijker vindt u het allemaal terug.

Nieuwe klanten

Overstappen loont zich. We hebben dit al uitgebreid beschreven in het artikel premie overstappen energie, maar kunnen dit niet genoeg benadrukken. Er worden hoge premies betaald aan nieuw klanten, waar u als bestaande klant niet van kunt profiteren. Persoonlijk vind ik dit eigenlijk absurd, dat je bestaande en trouwe klanten benadeelt ten opzichte van nieuw klanten. Toch is dit zo en de enige oplossing is hiervan profiteren en regelmatig, of gewoon elk jaar overstappen.

Zelf doen  wij dit in ieder geval wel. Gewoon ieder jaar de energie aanbiedingen even bekijken en dan overstappen naar een goedkope energieleverancier. Onze vergelijker kan u hierbij helpen. Binnen een paar minuten weet u wat voor u het voordeligst is.

U kunt bij de berekening uitgaan van een gemiddeld energieverbruik maar kunt ook uw eigen verbrui. Uw gebruik kunt u terugvinden op de jaarafrekening. Deze kunt u ingeven zodat de bedragen voor jouw situatie nauwkeurig worden berekend. Zo kunt u direct exacte bedragen en besparingen terugzien. De concurrentie op de energiemarkt in enorm. Hierdoor proberen alle energieleveranciers u met aantrekkelijke aanbieden binnen te halen als klant. En daar maken wij altijd dankbaar gebruik van.

Negeer de telefoontjes

Zelf worden wij moe van alle telefoontjes die je krijgt van energieleveranciers, die je proberen binnen te halen als klant. Daarnaast zijn de tussen partijen die zogenaamd op collectieve basis. Zij beweren de beste deal voor jou te realiseren. Dit is helemaal verschrikkelijk. Er zijn zelfs partijen actief wat gewoon pure oplichting is. Zelf heb ik hier een keer aan meegedaan. Het aanbod wat ik vervolgens kreeg was maar liefst 600€ per jaar hoger, dan wat ik op de energievergelijker op deze pagina kon terugvinden.

Bovendien was er in de kleine lettertjes opgenomen dat dit ook nog eens om een 5-jarig contract ging. En als ik niet binnen 2 weken het aanbod zou afwijzen zou ik er automatisch aan vast zitten. Als je dus per ongeluk vergeet om het aanbod af te wijzen, ben je dus gewoonweg voor 3,000€ opgelicht.

Persoonlijk vond ik dit zo absurd, dat ik zelfs bij politie aangifte heb gedaan van internetoplichting. Helaas voldeed het niet aan alle voorwaarden van oplichting en is het niet in behandeling genomen.

Hoeveel besparen met goedkope energie?

Hoeveel kunt u nu eigenlijk besparen op uw stroom en gas? Uiteraard zijn dit geen duizenden Euro’s per jaar. Maar omdat het zo gemakkelijk is en u er niks voor hoeft te doen is elke euro meegenomen. Een paar honderd euro per jaar besparen is echter wel degelijk mogelijk.

Verstandig is om energie vergelijken altijd op basis van uw eigen gebruik te doen. Sommige aanbieders bieden een aantrekkelijke welkomstbonus maar dan zijn soms de tarieven wel iets hoger. Gebruikt u relatief weinig gas en stroom dan kan dit voor u weleens de beste optie zijn. Bent u echter een grotere verbruiker? Dan kan het verstandiger zijn uw keuze te maken op basis van de laagste tarieven en niet zozeer op basis van de welkomstpremie.

Kiest u voor de leverancier met de hoogste welkomstpremie? Zorg er dan echter wel voor dat u dan jaarlijks weer overstapt naar een ander. Anders gaat u na het eerste jaar veel te veel betalen. En dat zou toch zonde zijn.

Verschil tussen energieleverancier en netbeheerder

Gas, water en stroom komt altijd via hetzelfde netwerk bij u thuis. Het is uiteraard niet zo dat elke leverancier zijn eigen netwerk heeft. Hierdoor zult u altijd zien dat de tarieven voor het netwerk apart in rekening worden gebracht. Het netbeheer wordt dus door een en dezelfde partij gedaan.

Verschillende leveranciers brengen hier toch verschillende bedragen voor in rekening. Soms heb ik wel eens het idee dat er wordt geadverteerd met lage energietarieven.  Maar dan wordt er een opslag op de netbeheerkosten berekend. En hier haalt de energieleverancier dan zijn marge uit.  Met onze energievergelijker worden alle kosten in ogenschouw genomen. Hierdoor komt u niet voor negatieve verrassingen te staan.

Wie is de goedkoopste energieleverancier 2018?

Dit is niet eenvoudig te beantwoorden. Elke maatschappij heeft verschillende acties op verschillende tijdstippen. De goedkoopste energieleverancier 2018, kan van maand tot maand verschillen. De maatschappij die op dit moment de goedkoopste is hoeft dit volgende maand niet meer te zijn. Ook hangt het af van uw gebruik.

Omdat de tarieven opgebouwd zijn uit verschillende variabelen hoeft de energieleverancier die voor u het goedkoopste is, niet de goedkoopste te zijn voor u buurman of buurvrouw. Vergelijk dus goed om de goedkoopste energieleverancier 2018 te vinden.

Wanneer kunt u overstappen?

Dit hangt af van de verschillende leveranciers en het contract wat u heeft. Vaak wordt als voorwaarde voor de welkomstpremies gesteld dat u deze aan het einde van de contractduur wordt uitbetaald. In dit geval is het vaak onvoordelig om voor het einde van het contract over te stappen.

Heeft u geen welkomstpremie in uw contract staan? Dan zou u misschien wel voor het einde van uw contract overstappen. Vaak bieden energieleveranciers aan om een eventuele boete voor u te betalen.

In onze opinie is het echter beter om gewoon uw contract uit te dienen. Daarna kunt u weer overstappen. Dit omdat de eventueel te vergoeden boete ten koste gaat van bijvoorbeeld een welkomstpremie. Deze bedragen worden in sommige gevallen met elkaar verrekend.

Ongeveer een week of 6 voor het einde van uw contract is het verstandig om op zoek te gaan naar een andere leverancier. Op deze manier kunt u direct aan het einde van uw contract profiteren van de nieuwe voorwaarden.

Kunt u besparen?

Gebruik gewoon eens de energievergelijker op deze pagina en vindt de goedkoopste energieleverancier 2018! Vul uw gebruik in en u kunt direct zien of u kunt besparen. Kunt u besparen, dan kunt u direct binnen een paar minuten alles online regelen. Het enige wat u daarna nog hoeft te doen is uw meterstanden doorgeven. Dit op het moment dat uw nieuwe contract ingaat. Zo simpel is het! De energienota is een wezenlijk onderdeel van het vaste lasten berekenen.

Bekijk vandaag nog wat u kunt besparen. Het is zo gemakkelijk en snel dat het echt zonde is om te veel te betalen voor uw energierekening. Zelfs als het om een relatief klein bedrag gaat en niet om honderden euro`s. Nog meer besparen? Volg ons ook op Facebook!