voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
Besparingen

Besparen op overboekingen in vreemde valuta

Als je wel eens geld hebt overgemaakt in een andere valuta dan de Euro, dan weet je vast wel hoeveel geld dit kost. Boek je bijvoorbeeld voor een vakantie een huisje via een lokale website? Dan wordt er regelmatig gevraagd om een aanbetaling te doen in een andere valuta dan de Euro. Overboekingen in vreemde valuta waren erg kostbaar. Er zijn nu echter ook goedkope alternatieven.

Geld overboeken via gespecialiseerde websites

Tegenwoordig komen er echter meer een meer websites, die een interessante service aanbieden op dit gebied. Door geld over te maken via een dergelijke website kan je veel geld besparen. Ten opzichte van het uitvoeren van een transactie via een bank. Je kan hiermee namelijk eenvoudig veel geld besparen op de transactiekosten die doorgaans in rekening worden gebracht.

Het verschil in transactiekosten voor overboekingen in vreemde valuta

Wanneer je geld overmaakt via de ABN AMRO, of een andere bank, in een andere valuta dan de EURO, dan betaal je bijvoorbeeld 9€ aan transactiekosten. Dit geldt overigens ook wanneer je Euro`s overmaakt naar een niet SEPA land. 

Daarnaast wordt er ook niet de officiële middenkoers van de vreemde valuta in rekening gebracht. Hierop wordt nog een toeslag toegepast. Gebruik je bijvoorbeeld Transferwise voor diezelfde overboeking, dan betaal je slechts 1,80€ voor de transactiekosten. Daarnaast wordt er ook geen toeslag toegepast op deze wisselkoers.

Bij het overboeken van 100 euro zal via een bank de ontvanger nog geen 100 USD ontvangen. Via Transferwise zal de ontvanger ongeveer 110 USD ontvangen. Dit is in onze ogen een enorm verschil. Overboekingen in vreemde valuta kosten op die manier veel minder geld.

Eenvoudig en snel geld besparen

Het doen van een transactie in vreemde valuta is bovendien erg eenvoudig via Transferwise. Op hun website dien je de gegevens van de ontvanger in te geven, net zoals je dat zou doen bij het uitvoeren van de betaling via online bankieren. 

Het verschil is dat je het uiteindelijk over te maken bedrag overmaakt naar een lokale bankrekening van Transferwise en niet direct naar de bankrekening van de ontvanger. 

Zij zorgen er dan voor dat het bedrag uiteindelijk op de bankrekening van de ontvanger terecht komt. Je krijgt daarnaast heldere en duidelijke uitleg hoe je op deze manier kunt betalen. Via e mail wordt je op de hoogte gehouden betreffende de status van de transactie.

Het kost je dus misschien een minuutje extra werk, waar je eenvoudig veel geld mee kunt besparen. En nadat je dit eenmaal een keer hebt gedaan en je hebt een account aangemaakt, dan gaat het een volgende keer nog sneller.

Het is dan ook niet voor niks dat er inmiddels miljarden euro`s worden overgemaakt via Transferwise. In mijn opinie ben je eigenlijk een dief van jouw eigen portemonnee wanneer je dit nog steeds doet via online bankieren van een bank.

Van welke valuta`s kan je gebruik maken?

Je kunt op dit moment op deze manier praktisch geld overmaken naar elk land. Was het in het begin vooral gericht op de Verenigde Staten, omdat transacties van EURO naar USD veruit het grootste aandeel vertegenwoordigen binnen de wereld van internationale overboekingen, nu kan je geld overmaken via Transferwise naar heel veel verschillende landen. Daarnaast neemt het aantal beschikbare valuta`s nog steeds toe.

Meer en meer aanbieders van vreemde valuta diensten

Dat er door banken ontzettend veel geld wordt verdiend op het gebied van vreemde valuta, blijkt wel dat er meer en meer aanbieders komen op dit gebied. Inmiddels zijn er ook bedrijven zoals Instarem, Currencyfair en Skrill die dit soort diensten aanbieden. 

Ook is er inmiddels zelfs een vergelijkingssite die er bij helpt om de verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar te vergelijken. Hierdoor kan je zelfs nog meer geld besparen.

Maak je gebruik van een nieuwe online bank zoals de N26, dan maak je automatisch gebruik van de diensten van Transferwise. Zij hebben deze service namelijk standaard in hun app ingebouwd. 

Door het openen van een gratis bankrekening bij de N26 kan je op die manier eenvoudig profiteren van de voordelen van goedkoper internationaal bankieren. Daarnaast worden er vaak nog andere handige diensten aangeboden. Zo kan je via banken zoals Revolut en Skrill ook handelen in cryptocurrency.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *