voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
Besparingen

Premie overstappen energie? Een snelle besparing!

premie overstappen energie

Premie overstappen energie? Een snelle besparing!

Premie overstappen energie. Voor mij is dit een jaarlijks terugkerend iets, waar ik van profiteer.

Energiemaatschappijen betalen hoge premies voor nieuwe klanten.

Bij deze premies wordt ervan uitgegaan dat iemand langer dan een jaar klant blijft.

Helaas is dat bij mij niet het geval!

Trouwe klanten betalen meer!

Bijna alle energieleveranciers richten zich op het binnenhalen van nieuwe klanten. Nieuwe klanten krijgen de beste deals. Deze deals zijn niet beschikbaar voor bestaande klanten. Dat is toch raar? Je zou toch juist je trouwe klanten moeten belonen? Ik heb wel eens een discussie hierover gevoerd met een energiemaatschappij. Nadat zij mij doorverwezen naar “onze klantenservice” kon ik niet dezelfde prijzen krijgen voor mijn stroom en gas die aan nieuwe klanten werd aangeboden.

Daarom wordt je er bijna toe gedwongen om dan maar ieder jaar over te stappen om zeker te zijn dat je niet teveel betaalt.

Overstappen is ontzettend makkelijk en snel

Er wordt veel reclame gemaakt door energieleveranciers. Overstappen van energieleverancier is ontzettend gemakkelijk en je merkt er niets van. Energie vergelijken om de beste energie aanbieding te vinden is dan ook een echte aanrader.

Het enige wat je hoeft te doen is een aanvraagformulier invullen en op het moment van de overstap de meterstand doorgeven.

Ik heb wel eens van een telefonische verkoper begrepen dat mensen denken dat overstappen veel gedoe is, maar dat is dus absoluut niet zo.

Hij vertelde mij een anekdote dat iemand dacht dat het dan zelfs noodzakelijk was om nieuwe leidingen aan te leggen.

Met het invullen en doorgeven van de meterstanden bent u in totaal nog geen half uur kwijt. En de premie kan wel oplopen tot 240€ per jaar!.

Elk jaar overstappen is voor mij dan ook standaard.Want de welkomstbonus krijgt u alleen bij een nieuwe energieleverancier.

Wel is het natuurlijk verstandig om even de gehele prijsberekening door te voeren. Dit om zeker te zijn dat de premie niet in de variabele prijzen zit verwerkt.

Echter dit is ook ontzettend eenvoudig.  Op de meeste websites kunt u het verbruik invoeren en dan krijg je exact te zien wat de kosten gaan zijn.

Bekijk ook onze vergelijker, de goedkoopste energieleverancier 2018.

Hoe hoog is jouw energierekening?

Premie overstappen energie, maar ook lagere variabele tarieven als nieuwe klant

Energietarieven bestaan voor een groot gedeelte uit belasting en vastrecht.

Dit is bij elke leverancier hetzelfde. De belasting is gelijk, maar het vastrecht kan een klein beetje verschillen.

Het is mij meermaals opgevallen dat je als bestaande klant bij verlenging hogere tarieven gaat betalen dan als nieuwe klant.

Dit is voor mij een reden om direct over te stappen.

Trouwe klanten moet je toch belonen? Niet dus.

Ga niet in op telefonische aanbiedingen

Ga in ieder geval nooit in op een telefonische aanbieding, want dat zijn nooit de beste deals.

Gewoon even zelf zoeken en u bent veel voordeliger uit.

Op u op weg te helpen, OXXIO heeft een goede aanbieding op dit moment met maar liefst een welkomstpremie van 185€ voor een 1-jarig contract. Dat is snel verdient!

Klik op onderstaande afbeelding om hier direct van te profiteren!

Vergelijken en overstappen loont! Ook als u  opzoek bent naar groene energie of groene stroom.

Maak gebruik van de informatie die wij geven op onze website.  Met de vergelijker, goedkoopste energieleverancier 2018, kunt u direct alle tarieven van alle maatschappijen bekijken.

premie overstappen energie

Het verschil zit in premie overstappen energie

Vaak verschillen de energietarieven per maatschappij niet zo heel erg veel. Dat gaat soms een paar tienden van een cent. Vooral als het energieverbruik niet zo hoog is dan maakt het qua kosten niet een heel groot verschil.

Vooral als jouw energie en gasverbruik niet meer dan gemiddeld is, dan is premie overstappen energie de factor die bepaalt wat voor jou het voordeligst is. De premie is voor iedereen gelijk, of je nu veel of weinig verbruikt. Maar gebruik je relatief weinig, dan wordt de premie ten opzicht van jouw energie nota procentueel gezien hoger.

Voer daarom in een vergelijker altijd jouw daadwerkelijk verbruik in. Alleen op deze manier krijg je exact te zien wat in jouw situatie het voordeligst is.

Gebruik je bijvoorbeeld relatief veel energie en gas, dan zijn de uiteindelijke tarieven misschien belangrijker dan de eventuele premie die je kan ontvangen.

14 dagen bedenktijd

Heeft u een nieuw contract afgesloten, vergeet dan niet dat u wettelijk gezien altijd 14 dagen bedenktijd heeft. Het loont zich daarom ook om binnen deze 14 dagen de verschillende aanbiedingen in  de gaten te houden. Misschien komt u toch nog een beter aanbod tegen. Via onze vergelijker kunt u dit eenvoudig controleren. Staat u op het punt een contract af te sluiten, check dan in minder dan een minuut of u daadwerkelijk de beste deal heeft gevonden.

Wilt u binnen 14 dagen toch afzien van u contract dan kunt u dit heel eenvoudig opzeggen. Veelal kunt u dit simpelweg per e mail doen.

Mijn meest recente ervaring

Ik ben weleens gebeld door een energiemaatschappij die mij een aanbieding deed. Toen heb ik alles genoteerd en gevraagd om mij een aantal dagen later terug te bellen.

In de tussentijd even mijn huiswerk gedaan via het internet. Toen kwam ik erachter dat dezelfde maatschappij die mij belde, online betere tarieven had dan wat mij werd aangeboden.

Vergelijken van tarieven is heel eenvoudig. Er zijn meer dan voldoende vergelijkingssites waar u terecht kunt om de beste deal te vinden op basis van uw werkelijke gebruik.

Vind je dit een waardevol bericht? Bekijk dan op voordeel vandaag naar de volgende tips die we jouw geven om veel geld te besparen goedkoop op vakantie, hoe verdien je snel geld, shoppen voor uw vakantie of goedkoopste vliegtickets.

Ook kan je eens een kijkje nemen op de website www.jouwbestedeal.nl wat in onze ogen een echte aanrader is om dagelijks de beste deals te ontvangen. Een eenvoudige manier om veel geld te gaan besparen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *