voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
nieuws

Subsidie voor eigenaren van woningen die hun huis verduurzamen

Goed nieuws voor woningeigenaren in Hoorn en mogelijk ook in andere Friese gemeenten: Zij kunnen vanaf 2019 een subsidie van de gemeente ontvangen indien ze hun woning gaan verduurzamen. De subsidie voor eigenaren van woningen kan ook worden aangevraagd i.c. met een lening. Woningbezitters ontvangen €500 subsidie (maximaal) en mogen daarmee doen wat ze willen. Als het maar aan de verduurzaming van hun woning wordt besteedt.

Subsidie geldt voor de volgende maatregelen

Als woningeigenaar mag je €500 besteden aan uiteenlopende duurzame maatregelen zoals voor het aanleggen van een groen dak, het plaatsen van HR++ beglazing, vloerisolatie of dakisolatie. Daarnaast kun je een aanvraag indienen voor een speciale subsidie voor zonnepanelen t.w.v. €250.

In totaal bestaat de subsidie dus uit €750 maar dan alleen indien u een aantal maatregelen tegelijkertijd neemt. Tevens kan u een lening aanvragen tot maximaal €25.000 die u kunt besteden aan grotere uitgaven zoals het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, etc.

Duurzame woningen stimuleren

Met de subsidies en leningen hoopt de gemeente Hoorn het verduurzamen van woningen te stimuleren. Het wordt voor de inwoners zo eenvoudiger om belangrijke investeringen te doen. Een duurzame woning verbruikt veel minder energie en is bovendien veel comfortabeler.

Budget voor subsidie voor eigenaren van woningen

In totaal is voor de leningen een budget van €250,000 beschikbaar. Voor de subsidies is een bedrag van €100.000 gereserveerd. Als inwoner kunt u omgerekend 10% aan subsidie ontvangen voor de kosten die u maakt.

Hogere duurzaamheidslening voor Verenigingen van Eigenaren

Zoals we al schreven ontvangen woningeigenaren een duurzaamheidslening tot maximaal €25.000 per huishouden. Als inwoner van Hoorn kunt u al geld lenen vanaf €2500. Met het laatstgenoemde bedrag kunt u uw woning al isoleren of zonnepanelen plaatsen. Voor Verenigingen van Eigenaren is er meer geld per huishouden beschikbaar.

Zij kunnen namelijk een lening tot maximaal €100.000 aanvragen met een minimaal bedrag van €10.000. Daar staat tegenover dat driekwart van deze lening moet worden gebruikt voor het aanschaffen van zonnepanelen.

Hoe dient u een aanvraag in?

U kunt als inwoner van de gemeente Hoorn een subsidie voor eigenaren van woningen aanvragen via de website van de gemeente Hoorn. De duurzaamheidslening kunt u aanvragen via Hoorn.nl/duurzaamheidslening. Belangrijk om te weten is dat u de lening of subsidie  moet aanvragen voordat u aan het werk begint.

Vanaf 15-1-2019 kunnen de aanvragen worden ingediend. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Aanvragen die later worden ingediend worden dus ook als laatste behandeld.

Alle mogelijkheden om uw huis te verduurzamen:

  • Breng dak- en vloerisolatie aan;
  • Leg een groen dak aan (koel in de zomer / warm in de winter);
  • Plaats zonnepanelen;
  • Installeer een warmtepomp;
  • Kies voor ledverlichting;
  • Plaats HR++ glas;
  • Ventileer uw woning goed (drogere lucht warmt sneller op).

Nog meer profiteren?

Stap eens over van energieleverancier en profiteer van de overstappremie, zo houdt u de vaste lasten onder controle.  En natuurlijk moet u niet vergeten uw zorgtoeslag aan te vragen voor 2019.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *