voordeel-vandaag.nl

Adviezen en tips om veel geld te besparen!

voordeel-vandaag.nl
Aanbeveling

Zorgtoeslag 2019

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Dus vergeet niet de zorgtoeslag 2019 aan te vragen. Heeft u recht op zorgtoeslag, vergeet deze dan niet aan te vragen! Ook komend jaar is weer de mogelijkheid zorgtoeslag 2019 aan te vragen. Zo kan je eenvoudig op jouw vaste lasten besparen.

Hoeveel zorgtoeslag kan je ontvangen?

De maximale zorgtoeslag die u in 2019 kunt krijgen, is zonder toeslagpartner 99 euro per maand en met zorgtoeslag partner 192€ per maand. Dit is de  toeslag indien uw inkomen maximaal 20,500 euro per jaar is.

Wat is een toeslagpartner?

Een toeslagpartner is uw echtgenoot of geregistreerd partner. Maar ook iemand anders die op uw adres staat ingeschreven kan een toeslagpartner zijn. Indien u een samenlevingscontract hebt, u heeft samen een kind , samen een woning hebt of u bent partner in een pensioenregeling.

In dat geval moet u het toetsingsinkomen bij elkaar optellen om te berekenen of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Wat is toetsingsinkomen?

De zorgtoeslag is inkomensgebonden. Wanneer je een inkomen hebt van 29,562€ of 37,855€ samen met uw toeslagpartner, dan komt u niet meer in aanmerking.

Vermogenstoets

Naast de inkomenstoets bestaat er ook een vermogenstoets. Als alleenstaande mag je vermogen niet hoger zijn dan 144.776 EURO en samen met de toetsing partner niet hoger dan 145.136 EURO. Heb je een vermogen boven deze grens, dan kom je niet in aanmerking voor zorgtoeslag.

Eigen risico

Het eigen risico van de zorgverzekering heeft geen hoogte op de hoogte van de zorgtoeslag. Deze moet iedereen in Nederland betalen.

Hoe aan te vragen?

U kunt simpel een aanvraag indienen via zorgtoeslag.nl. Zij nemen alle administratieve rompslomp uit handen. Bovendien zijn zij experts en weten precies hoe ze dit moeten aanpakken. En dat is aan te bevelen. Er zijn veel verhalen bekend dat mensen achteraf de zorgtoeslag weer moesten terugbetalen. En dan moet je in één keer het gehele bedrag terugbetalen en dan kan het dus flink oplopen.

Daarom is het verstandig dit door een expert te laten doen.

U kunt de zorgtoeslag 2019 natuurlijk ook direct zelf aanvragen op de website van de belastingdienst. U kunt dit online doen in het beveiligde gedeelte onder toeslagen aanvragen. U kunt op de website van de belastingdienst ook proefberekeningen maken om te kijken of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag 2019.

Overige toeslagen

Als u toch bezig bent met het aanvragen van toeslagen, vergeet dan ook de huurtoeslag niet. Heeft u een huurhuis en voldoet u aan de voorwaarden dan kunt u ook hier een toeslag voor ontvangen als een tegemoetkoming in de huurkosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *